Rozvod vody

Voda byla z vaku vedena přes levobok k umyvadlu a následně dál ke dřezu. Protože jsem střední část lodi kompletně předělal a umyvadlo umístil nad toaletu na pravou stranu, tak jsem musel změnit i rozvody vody a vše s tím související.

Původní vak na vodu zkřehl a popraskal 🙁  . Pořídil jsem tedy nový příďový (trojúhelník) 100l od firmy Plastimo. Rozvod povedu jak na levobok k dřezu, tak na pravobok k umyvadlu.

Na levoboku jsem dovedl hadici k nožní pumpě a následně k redukci, do které jsem přidělal novou hubičku. Redukci jsem si nechal vyrábět z mosazi. Jednu pro dřez a druhou trochu delší pro umyvadlo.

Na pravaboku to bylo složitější. Díky tomu, že se tam nachází toaleta a prostor pro montáž nožní pumpy tady není, tak jsem se rozhodl vytvořit kapsy pod postelí v ložnici. V této kapse pak umístit nožní pumpu a přes přepážku ji vyvést hned vedle toalety. V ložnici vznikly dvě kapsy, úložná místa. Odpadní vodu přivádím do stejného otvoru, který slouží jako vstup vody pro toaletu. Přidal jsem tam uzávěr a časem uvidím, jestli bude nutné tento uzávěr při použití toalety zavírat.

Použitá hadice: Potravinová hadice na pitnou vodu a tekuté poživatiny 1125, 16/22mm 

„jít za svým snem 

Přejít nahoru