Ložnice

V ložnici jsem si myslel, že toho moc předělávat nebudu, ale nakonec se zde změnilo téměř vše.
Po boku v horní části se nacházejí kapsy (úložný prostor), které však nebyly obroušené a cokoliv se do nich uložilo, tak se chytalo za nerovnosti sklolaminátu. Samotné otvory byly okousané a ostré. Aby to vše vypadalo lépe, tak byly tyto „okousané“ otvory překryté tenkou překlížkou, kde ty otvory již byly hezké.
Vnitřní část jsem obrousil a „okousané“ otvory vybrousil a zakulatil. Malé díry po nýtech, které držely překližku jsem zapravil epoxidem. Samotnou překližku jsem tam již nedával. Nástřik jsem udělal pomocí gelcoatu.
„Podlahu“ jsem předělal také. Jednotlivé části, na které se dává matrace byly také poškozeny a popraskané. Použil jsem je jako šablonu a vše nově vyřezal z nové překližky a bočnice, které mají držet matrace jsem udělal nižší, protože ty původní příliš tlačily.
S matracemi jsem se moc nezdržoval. Když jsem je vyndal z povlaku, tak byly plesnivé. Schoval jsem je do doby, než jsem podle nich vyřezal nové. Udělal jsem i trochu jinou skladbu matrací. Do povlaku jsem dal klasický molitan a nad něj ještě 3cm silnou vrstvu paměťové pěny.
Pod povlečené matrace jsem dal ještě 2cm klasický molitan. Když by měla vrstva matrace/podložka začít plesnivět z důvodu vlhkosti, tak začne plesnivět ten vložený dvoucentimetrový molitan a klidně ho vyhodím a nahradím novou vrstvou.
Tak jak jsem psal u rozvodu vody. V dolní části, pod hlavou jsem vytvořil dvě kapsy, kde bude další úložný prostor a na pravoboku zde je umístěno nožní čerpadlo.
Škoda, že se výrobce (Dufour) nerozhodl využít hluchá místa na lodi k vytvoření úložných prostor. Chápu, že mám starou loď a tenkrát to nikdo neřešil a dnes už se na nových lodích využívá sebemenší prostor. Tenkrát se řešilo to, že se skořepina z formy bude dát vytáhnout najednou a nebylo žádoucí tam přidělávat další „kapsy“.

Epoxidový gelcoat EG 100-W bílý stříkací RAL 9003
Tužidlo P 11
Molitan 8cm a 2cm – Molitan N 3038 pěna na matrace do 120kg
Pěna 2cm – PAMĚŤOVÁ PĚNA VE 52025

„jít za svým snem 

Přejít nahoru