Vchod

Vstup do lodě. V první fázi jsem chtěl udělat dvojitá dvířka. První, která se budou otevírat do stran a druhá, která bude možné uzamknout a budou zašupovací, stejně jako ty původní.
Díky tomu, že jsem zvýšil schodiště a chtěl udělat rozevírací dvířka, tak jsem musel upravit i vstup do lodi, protože dveře by se nedaly otevřít o 180° a překážely by. Úprava spočívala v tom, že jsem zvýšil „schod“ do lodi, aby se dveře dalo otevřít a přiklopit na čelní stěnu. Zvýšení jsem využil k tomu, že jsem tímto prostorem protáhl dva husí krky na elektriku.
Nakonec jsem však od otáčecích dvířek upustil. Byl by problém je vůbec otevřít, protože ráhno je přidržováno lanem a kolejnicí hned za dveřmi a otevření by znamenalo nepohodlnou manipulaci s plachtami. Jako vhodnější řešení jsem se rozhodl udělat dvojité zašupování. Vnější drážka bude pouze pro polykarbonát a nebude se dát zamknout. Druhá drážka umožní zašoupnout dveře a zamknout je stejně jako původní dveře. Způsob zamykání se mi moc nelíbil a udělal jsem to trošku jinak. Také rozpírám půlené dveře, ale jedná se o nerezovou rozpěrku, která je protažena skrz horní díl. Z venku se pak následně dá klasický zámek. Když se najde někdo, kdo se bude chtít do lodi dostat, tak tomu nikdo nezabrání. Vylomit dveře se povede s jakýmkoliv zamykáním.
Původní rám dveří jsem díky tomu, že se změnila velikost vstupu použít nemohl. Potřeboval jsem přidat do profilu i druhou drážku na polykarbonát. Musel jsem tedy vyfrézovat úplně nové profily. Bočnice jsou symetrické a dolní díl má jen dosedací plochu. Celý dřevěný profil je přes celou šířku stěny. Vše je přilepené a přišroubované a doufám, že tuto část již nikdy předělávat nebudu, protože jsem nad vytvářením profilu strávil hodně hodin.

„jít za svým snem 

Přejít nahoru